Известувања

ЈАНУАРСКА ИСПИТНА СЕСИЈА

Monday, 29 December 2014 14:59

Се известуваат студентите од втор циклус на студии на Економски институт - Скопје дека јануарската испитна сесија ќе се одржува во периодот 15-30.01.2015 година. Пријавувањето на испити ќе се врши на 8 и 9 јануари 2015 година. Пред да се достават пријавите во хартиена форма , да се пријават и на i-know системот.

Распоред на сесијата (.pdf)

 

СООПШТЕНИЕ

Wednesday, 19 November 2014 00:00

Со цел да се регулира статусот на студентите кои се запишани на втор циклус на студии во Економскиот институт, а на кои времето за студирање според Законот за високото образование, актите на Универзитетот “Свети Кирил и Методиј” во Скопје, а посебно со актите на Економскиот институт, им е изминато и не можат да се подведат под ниту една позитивна норма, а заради уредување на понатамошната постапка околу завршувањето на студиите, Институтската управа на Економскиот институт донесе Одлука во која се санкционираат следниве прашања 

Преземете го целото соопштение (.pdf)

 

СООПШТЕНИЕ

Tuesday, 18 November 2014 14:14

Се известуваат сите студенти кои се запишани на вториот циклус на студии во Економскиот институт, во рок од 15 дена од денот на објавувањето на ова известување, да ги докомплетираат своите досијеа со доставување и на диплома за завршен факултет, односно прв циклус на студии. Студентите да достават копија од дипломата, заверена на нотар.

На студентите кои нема да постапат по ова соопштение во определениот рок нема да им се дозволи да полагаат испит, да поднесат пријава за изработка на магистерски труд, односно да бранат магистерски труд.

Оние студенти кои сеуште не добиле диплома за завршен прв циклус на студии, дипломата да ја достават после извршената промоција.

 
 

Распоред за ноемвриска испитна сесија

Monday, 27 October 2014 14:06

pdfПреземете го распоредот 

 

Ноемвриска испитна сесија

Thursday, 16 October 2014 15:10

Се известуваат студентите од втор циклус на студии на Економски институт - Скопје дека од 17.11.2014 до 21.11.2014 година ќе се одржи ноемвриската испитна сесија. Пријавувањето на испитите е од 10.11.2014 година заклучно со 12.11.2014 година.

Студентите кои се запишани во учебната 2013/14 пред да ги достават пријавите за испит во хартиена форма, да ги пријават на i-know системот.

 

ЗАПИШУВАЊЕ НА ЗИМСКИ СЕМЕСТАР 2014/2015

Tuesday, 23 September 2014 08:56

Се известуваат студентите од втор циклус на студии на Економски институт - Скопје дека запишувањето на зимскиот семестар во учебната 2014/15 година е од 1.10.2014 година до 15.10.2014 година.

За запишување на семестарот потребно е образец за запишување на семестар со уплата на таксена марка од 50 денари, како и уплатница за следната рата за студирање. Студентите кои овој семестар треба да избираат предмети, избраните предмети да ги напишат на образецот за запишување на семестарот.

 

Септемвриска сесија

Friday, 04 July 2014 12:26

Се известуваат студентите од втор циклус на студии на Економски институт - Скопје дека од 01.09.2014 до 5.09.2014 година ќе се одржи септемвриска испитна сесија. Пријавувањето на испитите е од 25.08.2014 година заклучно со 29.08.2014 година.

Студентите кои се запишани во учебната 2013/14 пред да ги достават пријавите за испит во хартиена форма, да ги пријават на i-know системот.

Преземете го распоредот на испити (.pdf)

 

Мајско-јунска испитна сесија

Monday, 05 May 2014 12:06

Се известуваат студентите од втор циклус на студии на Економски институт - Скопје дека од 15.05.2014 до 15.06.2014 година ќе се одржи мајско-јунска испитна сесија. Пријавувањето на испитите е на 7, 8 и 9 мај.

Студентите кои се запишани во учебната 2013/14 пред да ги достават пријавите за испит во хартиена форма, да ги пријават на i-know системот.

Преземете го распоредот (.pdf)

 

Известување

Tuesday, 01 April 2014 11:37

Се известуваат сите студенти дека сите испити од априлската сесија ќе започнат во 17 часот.

 

Распоред на приемни термини

Tuesday, 25 March 2014 13:07

pdf
Преземете го распоредот

 

Априлска инспитна сесија

Thursday, 20 March 2014 15:14

Се известуваат студентите од втор циклус на студии на Економски институт - Скопје дека од 01.04.2014 до 14.04.2014 година ќе се одржи априлска испитна сесија. Пријавувањето на испитите е на 24.03.2014 година и 25.03.2014 година.

Студентите кои се запишани во учебната 2013/14 пред да ги достават пријавите за испит во хартиена форма, да ги пријават на i-know системот.

Преземете го распоредот (.pdf)

 

Распоред на предавања за летен семестар во учебната 2013/2014

Monday, 24 February 2014 09:40

Преземете ги документите (.pdf):

 

 

Одлука за регулирање на статусот на студентите кои се запишани според менторскиот систем, заклучно со учебната 2008/09 година

Tuesday, 18 February 2014 10:26

pdf


Преземете го документот

 

Запишување на летен семестар

Thursday, 30 January 2014 13:28

Се известуваат студентите од втор циклус на студии на Економски институт - Скопје дека запишувањето на летниот семестар е од 10.02.2014 до 14.02.2014 година.

За запишување на семестарот потребно е образец за запишување на семестар со уплата на таксена марка од 50 денари, како и уплатница за следната рата за студирање. Оние студенти кои ќе слушаат задолжителни предмети истите треба да ги внесат во графата за задолжителни, а оние студентите кои овој семестар треба да избираат предмети, избраните предмети треба да ги напишат во графата на изборни на образецот за запишување на семестарот.

 

ПРИЈАВУВАЊЕ ЗА ВТОР ЦИКЛУС (ПОСТДИПЛОМСКИ) СТУДИИ - ВТОР УПИСЕН РОК

Tuesday, 07 January 2014 00:00

Се известуваат сите заинтересирани дека пријавувањето на кандидати на втор циклус (постдипломски) студии на Економскиот институт – Скопје ќе се врши од 08.01.2014 година до 20.01.2014 година на следниве студиски програми:

 • Финански менаџмент
 • Меѓународен менаџмент
 • Меѓународна економија
 • Претприемништво
 • Агробизнис

Пред пријавувањето, секој заинтересиран кандидат треба да се регистрира на www.upisi.ukim.edu.mk и да ја пополни електронската пријава. Бројот којшто кандидатот автоматски го добил од системот за електронското пријавување треба да се внесе и во пријавниот лист што се поднесува при пријавувањето за запишување. Со пријавата кандидатите поднесуваат:

 • пријавен лист за запишување;
 • електронска пријава (од www.upisi.ukim.edu.mk);
 • диплома за завршен прв циклус студии;
 • куса биографија (CV);
 • потврда за знаење странски јазик;
 • документи за евентуални награди, признанија и други документи. 
 

ИЗМЕНЕТ РАСПОРЕД НА ЈАНУАРСКАТА ИСПИТНА СЕСИЈА

Monday, 30 December 2013 11:42

Се известуваат студентите од вториот циклус на последипломски студии на Економскиот институт - Скопје дека се направени одредени измени во распоредот за јануарската испитна сесија.

Во прилог е изменетиот распоред на испити за јануарска сесија.

 

pdf
 Изменет распоред за јануарска испитна сесија

 

Јануарска испитна сесија

Tuesday, 24 December 2013 12:15

Се известуваат студентите од втор циклус на студии на Економски институт - Скопје дека од 15.01.2014 до 31.01.2014 година ќе се одржи јануарска испитна сесија. Пријавувањето на испитите е од 08.01.2014 година  до 10.01.2014 година.

pdf Распоред за јануарска испитна сесија

 

Заверување на зимски семестар

Monday, 23 December 2013 14:16

Се известуваат студентите од втор циклус на студии на Економски институт - Скопје дека заверувањето на зимскиот семестар е од 08.01.2014 до 10.01.2014 година.

За заверување на семестарот потребен е образец за заверување на семестар со уплата на таксена марка од 50 денари. Услов за заверување на семестарот се добиени потписи за слушаните предмети во зимскиот семестар.

 

Список на приемни кандидати / студенти за учебната 2013/2014 година

Monday, 04 November 2013 10:09

pdf
Преземете го списокот

 

Page 3 of 5


Warning: Illegal string offset 'active' in /home/bewman/webapps/ekinst21/templates/rt_afterburner_j15/html/pagination.php on line 90

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/bewman/webapps/ekinst21/templates/rt_afterburner_j15/html/pagination.php on line 96

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/bewman/webapps/ekinst21/templates/rt_afterburner_j15/html/pagination.php on line 90

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/bewman/webapps/ekinst21/templates/rt_afterburner_j15/html/pagination.php on line 96

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/bewman/webapps/ekinst21/templates/rt_afterburner_j15/html/pagination.php on line 90

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/bewman/webapps/ekinst21/templates/rt_afterburner_j15/html/pagination.php on line 96

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/bewman/webapps/ekinst21/templates/rt_afterburner_j15/html/pagination.php on line 90

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/bewman/webapps/ekinst21/templates/rt_afterburner_j15/html/pagination.php on line 96

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/bewman/webapps/ekinst21/templates/rt_afterburner_j15/html/pagination.php on line 90

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/bewman/webapps/ekinst21/templates/rt_afterburner_j15/html/pagination.php on line 96
«StartPrev12345NextEnd»
Order Cheap Inderal (Propranolol) Online
Buy Cheap Viagra Professional Online
Buy Cheap Cytotec Online
Buy Cheap Amoxil Online
Buy Cheap Propecia Online
Buy Cheap Fliban Online
Buy Cheap Viagra Professional Online
safest place to buy levitra online
viagra buy online india
prednisone online sales
where to buy generic cialis online safely
buy levitra ireland
where can i buy viagra in nz
buy prednisone online australia
buy viagra cialis or levitra
Buy Cheap Viagra Professional Online
Buy Cheap Cytotec Online
Buy Cheap Amoxil Online