Во просториите на ИЗИС се одржа третата обука во рамки на проектот ХЕЛИКС

мај 22, 2019 нема коментари metodi Категории Новости

Минатата недела во периодот од 14 до 16 Мај, во просториите на ИЗИС, се одржа третата обука во рамки на проектот ХЕЛИКС на тема „Претприемачки вештини за одржливи угостителски претпријатија“ каде Економскиот институт – Скопје се јави во улога на домаќин.
Се одржаа исклучително интересни предавања, доминантно збогатени со практични искуства. На обуката имаше голема посетеност. Присуствуваа 60-тина учесници од земјава и регионот (Бугарија, Албанија и Грција) претставници на стартап бизнисите од угостите