Конференција Emerging Trends in Business Economics: Towards Competitiveness, Digitalization and Financial Innovation 2020

октомври 29, 2020 нема коментари metodi Категории НовостиTags , ,

Во тек е 12-тата годишна конференција на Институтот за економски науки од Белград, која за прв пат оваа година се организира во соработка со Економски институт – Скопје, УКИМ. Таа се одржува на 28 и 29 Октомври 2020 година, на тема Emerging Trends in Business Economics: Towards Competitiveness, Digitalization and Financial Innovation. Научните трудови се презентираат во три
тематски целини: Конкурентност и глобален раст, Трендови во дигиталната економија и Финансиски иновации и Fintech.

Со оглед на моменталната епидемиолошка состојба со КОВИД19, конференцијата се одржува on-
line со користење на платформата ZOOM.

Настанот можете да го следите на следниве линкови:
Wednesday October 28, 2020
https://zoom.us/j/98981241036

Thursday October 29, 2020
https://zoom.us/j/97123331089