АКАДЕМСКИ КАЛЕНДАР

 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 • Su
 • 28
 • 29
 • 30
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 • 1

Почеток на студиска 2020/2021 година

 • 05 Oct - 15 Jan Времетраење на наставата во зимскиот семестар
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 • Su
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Прва испитна сесија (3 недели)

 • 18 Jan - 06 Feb Прва испитна (3 недели)
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 • Su
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Прва испитна сесија (3 недели)

 • 18 Jan - 06 Feb Прва испитна сесија (3 недели)
 • 14 Jan - 15 Feb Прва испитна сесија
 • 15 Feb - 28 May Времетраење на наставата во летниот семестар (15 недели)
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 • Su
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

Втора испитна сесија (4 недели)

 • 31 May - 27 Jun Втора испитна сесија (4 недели)
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 • Su
 • 31
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Втора испитна сесија (4 недели)

 • 31 May - 27 Jun Втора испитна сесија (4 недели)
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 • Su
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Трета испитна сесија (3 недели)

 • 20 Aug - 27 Sep Трета испитна сесија (3 недели)
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 • Su
 • 30
 • 31
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 1
 • 2
 • 3

Трета испитна сесија (3 недели)

 • 20 Aug - 27 Sep Почеток на учебната 2018/2019 година и почеток на наставата

За да се најавите на Iknow системот на УКИМ кликнете овде.

ИЗВЕСТУВАЊА

Распоредот на испити за септемвриска сесија

Се известуваат студентите на втор циклус на студии дека пријавувањето на испити за септемвриска сесија е на 2, 3 и 4 септември.

Распоред за јунска сесија

Финалниот распоред за престојната јунска сесија

Конкурс за Еразмус +

Почитувани, излезе новиот конкурс за Еразмус +

Меѓународната летната школа на SWUFE

 • Почитувани студенти, во тек е пријавувањето за меѓународната летната школа на SWUFE, за повеќе информации симнете ги следниве документи
  Документ 1
  Документ 2
  Документ 3

или посетете го следниот линк: http://konfucij.ukim.edu.mk/?lang=en

ЗАПИШУВАЊЕ НА ЛЕТЕН СЕМЕСТАР

 • Се известуваат студентите од втор циклус на студии дека запишување за летен семестар ќе се врши од 18 до 22 февруари 2019 година. Потребни документи:

  –          Лист за запишување на семестар со 50 денари таксна марка

  –          Уплата за летниот семестар согласно договорот при запишување

ЈАНУАРСКА ИСПИТНА СЕСИЈА

Се известуваат студентите на втор циклус на студии на Економскиот институт – Скопје дека од 28.1.2019 до 6.2.2019 година ќе се одржи јануарска испитна сесија. Пријавувањето на испити е од 14.1.2019 до 22.1.2019 година.

ЗАВЕРКА НА ЗИМСКИ СЕМЕСТАР

Се известуваат студентите на втор циклус на студии на Економскиот институт-Скопје дека заверката на зимскиот семестар ќе се врши од 14.01.2019 година до и заклучно со 22.01.2019 година

СООПШТЕНИЈА

СЕПТЕМВРИСКА СЕСИЈА

Се известуваат студентите на последипломските студии на Економскиот институт-Скопје дека септемвриската сесија ќе се одржи во периодот 3-6 септември 2018 година.

Преземете го распоредот на сесијата (.pdf)

ПРИЈАВУВАЊЕ ИСПИТИ

Пријавувањето на испити е на 29 и 30 август 2018 година. Пред да се достават пријавите во студентската служба да се пријават и на i-know.

ЗАВЕРКА НА ЛЕТЕН СЕМЕСТАР

Се известуваат студентите на втор циклус на студии на Економскиот институт-Скопје дека заверката на зимскиот семестар ќе се врши на 14 и 15 мај 2018 година.

МАЈСКА СЕСИЈА

Се известуваат студентите на втор циклус на студии на Економскиот институт-Скопје дека во периодот 21.5.2018-5.6.2018 година ќе се одржи мајско-јунска сесија.

Пријавувањето на испити ќе се врши на 14 и 15 мај 2018 година. Пред да се достават пријавите во студентската служба да се пријават и на i-know.

Услов за полагање на испит е заверен семестар и одобрена семинарска од предметните наставници.

Преземете го распоредот на сесијата (.pdf)

АПРИЛСКА СЕСИЈА

Се известуваат студентите на последипломските студии на Економскиот институт-Скопје дека априлската сесија ќе се одржи во периодот 10-13 април 2018 година. Пријавувањето на испити е на 2 и 3 април 2018 година. Пред да се достават пријавите во студентската служба да се пријават и на i-know.

Преземете го распоредот (.pdf)

БИБЛИОТЕКА

Библиотечен фонд на Економски институт-Скопје (1952-2017)

НАЈАВЕТЕ СЕ ЗА ПРЕГЛЕД НА РЕЗУЛТАТИТЕ ОД ИСПИТИТЕ