Во рамките на проектот ХЕЛИКС реализирана е уште една активност на тема „Размена на искуства и саем за вработување за одржливо угостителство“

јули 4, 2019 нема коментари metodi Категории Новости

Во рамките на проектот ХЕЛИКС реализирана е уште една активност на тема „Размена на искуства и саем за вработување за одржливо угостителство“. Настанот се одржа во Варна, Република Бугарија, во периодот од од 18 до 21 Јуни. Учествуваа вкупно 60 учесници од кои 11 беа од земјата. Беа организирани панели на кои учесниците се информираа за различни бизнис идеи, понуди за работа и можности за квалификација. Секоја партнерска институција достави свои рекламни материјали и се претстави во текот на овие сесии со организирање на индивидуални штандови.